Program

PROGRAM VINTER 2020

19., 20., 21. og 23

februar

23.

februar

26.

februar

27. og 28. februar

samt 1. marts

Amazing Grace - Aretha Franklin


19., 20. og 21. samt 23. februar kl. 19.30

120 min.


I 1972, over to aftener, indspillede Aretha Franklin sit album “Amazing Grace” i en kirke i det sydlige Los Angeles. Sydney Pollack forevigede begivenheden, men filmen blev aldrig udgivet. Først nu... 47 år senere, er filmen blevet færdiggjort. Og hvilket pragtværk!


Se trailer

4300 km fra Mexico til Canada - foredrag


Søndag den 23. februar kl 15.00


Thomas Mølgaard fortæller og viser billeder

Kom og hør om hvordan han gennemførte den lange vandretur på Pacifc Crest Trail med alt fra stegende hede i Mojava ørkenen til isnende kulde i North Casade bjergene på grænsen til Canada.

Pris 75 kr. incl. kaffe og kage.

Fællesspisning


Onsdag den 26. februar kl. 18.00


Drikkevarer skal købes i baren. Du skal selv medbringe tallerken, bestik og glas.

Tilmelding senest to dage før med SMS på tlf. 20 53 11 84, herefter modtager du en bekræftelse på din tilmelding.

Når du har modtaget bekræftelsen, bedes du indbetale beløbet på MobilePay nr. 25635 (kommentar MAD)

Pris: 70 kr. pr. person (børn u/12 år 20 kr.)


Inna de yard


27. og 28. februar samt 1. marts kl. 19.30

Jamaica, dokumentar, 99 min., instr.: Peter Webber


Filmen er baseret på indspilningen af et album i højlandet uden for Kingston, Jamaica af en gruppe af de største nulevende reggaemusikveteraner.


Se trailer

29.

februar

Tradish - koncert


Lørdag den 29. februar kl. 20.00, døren åbner kl 19.00


Tradish har igennem de sidste 10 år rejst rundt med deres musik. De har fortalt historier og mødt et publikum, der værdsætter deres personlige tilgang til den traditionelle irske musik.


Entre 150 kr. Køb billetter i døren eller på Arena Nords hjemmeside her1.

marts

2.

marts

3.

marts

4., 5., 6. og 8.

marts

Børnebiffen - Gratis adgang


Søndag d. 1. marts kl. 15.00


E

Flere film Børnebiffen Lønstrup! 

Her kan I se det detaljerede PROGRAM til forestillingen på søndag den 1marts 2020 kl. 15.00. 
De første 5 film er for de mindste, dernæst følger 2 film for de større børn. 
Alle børn er velkommen til alle film. 

FILM FOR BØRN FRA 3 ÅR (45 min.): 

Ken-Allen og friheden 
Instruktør: Göran Olsson 

Den sande historie om orangutangen Ken-Allen, der gang på gang stikker af fra zoologisk have. Verden udenfor er spændende, og Ken-Allen har svært ved at blive i haven og forbavsende gode evner for at bryde ud af sit bur. En tegnefilm om en orangutang, der udfordrer sig selv og får en masse oplevelser. Men livet i friheden er ikke så nemt. 
 

Safari Europa - Rådyr 
Instruktør: Adam Schmedes 

Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham. Hen på foråret kommer der rålam, og så passer det med, at der igen er saftigt korn på marken, som man kan spise og springe rundt i. 
 
Mors lille vildbasse 
Instruktør: Johan Hagelbäck, Eva Eriksson, Jan Gustavsson 

En frisk og fejende, morsom og rørende, og meget klog filmfortælling om det betingelsesløse, overordentlige kærlige forhold mellem en morlille og hendes livlige vildbasse af en fantasifuld søn. Og den vildbasse sætter virkelig sin mors tålmodighed på prøve, men intet kan knække livsmod og livsglæde. Barbro Lindgren og Eva Eriksson's vidunderlige børnebog er transformeret til en lige så vidunderlig tegnefilm. 
 
Cirkeline: Den fremmede 
Instruktør: Jannik Hastrup 

Cirkeline og musene får besøg af en udenlandsk mus, Alfredo, som viser sig at have forstand på at trylle og spille teater. De indstuderer "Rødhætte", og det lykkes Alfredo at få katten til at spille med. 

Storvask - Fodboldstrømper 
Instruktør: Kassandra Wellendorf 

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene "Storvask" skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers. 
 

FILM FOR BØRN FRA 5 ÅR (49 min.): 

Bror, min bror 
Instruktør: Henrik Ruben Genz 

Teis på 9 år er svimmel og tør i halsen. Han er forelsket i Giinjha. Til hans store forundring er det lillebror Nico, der bliver inviteret til hendes fødselsdag. Syg af jalousi instruerer Teis sin lillebror i, hvordan han skal kysse Giinjha, ligesom de gør i "Borte med blæsten". Sådan skal det gøres, når en pige fylder 9 år. Nico bliver betænkelig og må skubbes af sted til fødselsdagsfesten. Men Giinjha troede, at Nico var Teis og omvendt, så nu er det Teis, der skal til fødselsdag og kysse Giinjha. Historien om to brødre og én forelskelse. 

Isblomstens hemmelighed 
Instruktør: Jacob Ley 

Første gang Svindel forsøger at trylle, kommer han ved et uheld til at skyde oldefars tryllestav langt ind i De Grønne Ærters Dal, hvor han møder Fup, der ændrer hele Svindels livsanskuelse. De to venner vender tilbage med en anden og meget mere magisk tryllestav, end den oldefar har brugt hele sit liv. Men da Svindel prøver at trylle for anden gang, går noget galt, og han mister oldefar. Fup's gode humør inspirerer Svindel til at opfinde en myte om sin oldefar. Til sidst er Svindel nødt til at bekæmpe sin arv for at redde Fup og give hele De Grønne Ærters Dal et trylleshow, de aldrig glemmer! 

Generalforsamling i foreningen Lønstrup Café Bio

Mandag 2. marts kl. 19.00

Alle medlemmer opfordres til at møde op.

Hør om foreningen - få indflydelse - vær med til at vælge nye folk til bestyrelsen


Det er bare en virus - foredrag. Gratis adgang


Tirsdag d. 3. marts kl. 19.00

Ved overlæge og virusforsker Anders Fomsgaard


De er overalt, vira: det mindste smittestof som trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. De fleste af dem er fredelige, men en del af dem giver os mennesker sygdomme, og dem bør vi kende. Hør hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan forskerne tænker.


Med støtte fra Carlsbergfondet

Onkel


4., 5., 6. og 8. marts kl. 19.30

Sønderjylland, drama, 110 min., instr.: Frelle Petersen


‘Onkel’ er en universel fortælling om at hige efter nye græsgange og være bundet af sine rødder. Selvom den foregår i et sønderjysk mikrokosmos, vandt den hovedprisen på Tokyo International Filmfestival.


Se trailer

9. 

marts

10.

marts

11., 12., 13. og 15.

marts

Danmarksfilm


Mandag den 9. marts kl. 19.30

Danmark, 1936, dokumentar, 55 min., instr.: Poul Henningsen


Filmen, der var bestilt af Udenrigsministeriet, vakte megen forargelse og vrede, fordi dens fremstilling af Danmark ikke passede ind i de borgerlige værdier og selvopfattelser i 1930’erne, og den blev også censureret. Den beskriver det arbejdende og almindelige Danmark. Et Danmark i bevægelse, hvor Poul Henningsen bruger filmen til at fange nuet og til at skue fremad.


Fremtidens natur - foredrag. Gratis adgang


Tirsdag d. 10. marts kl. 19.00

Ved professor i økologi Jens-Christian Svenning


Jorden er en levende planet fyldt med forskellige livsformer, men dens store befolkning presser naturen. Hør hvordan mennesket påvirker biodiversiteten og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger bør vi satse på?


Med støtte fra Carlsbergfondet

Barn


11., 12. og 13. samt 15. marts kl. 19.30

Norge, drama, 157 min.,instr.: Dag Johan Haugerud


Norsk film der handler om, at den 13 årige Lykke ved et uheld har slået sin klassekammerat og bedste ven Jamie ihjel i et frikvarter i skolegården, og eftervirkningerne blandt forældre og ansatte på skolen, som er viklet sammen af personlige forhold og politiske modsætningsforhold, og de traumer der opstår i kølvandet på ulykken. Hvordan kunne noget så forfærdeligt ske, og hvordan skal livet fortsætte?


Se trailer

14.

marts

18., 19., 20. og 22.

marts

25.

marts

26., 27. og 29.

marts

On-Time - koncert


Lørdag den 14. marts kl. 14.00


Den rytmiske vokalgruppe fra Vrads, der har eksisteret i 14 år, fortolker mange kendte kunstneres værker. Gruppen akkompagneres af både klaver, percussion og kontrabas. Entre 100 kr. incl. kaffe og kage

Kød og Blod


18., 19. og 20. samt 22. marts kl. 19.30

Danmark, 2020, drama, 90 min. instr.:Jeanette Nordahl


Den 17-årige Idas mor omkommer i en bilulykke, og hun placeres hos sin tante og sine voksne fætre. Hjemmet er fyldt med kærlighed, men familiens levevej er kriminel, og snart indser hun, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.


Se trailer

Fællesspisning


Onsdag den 25. marts kl. 18.00


Drikkevarer skal købes i baren. Du skal selv medbringe tallerken, bestik og glas.

Tilmelding senest to dage før med SMS på tlf. 20 53 11 84, herefter modtager du en bekræftelse på din tilmelding.

Når du har modtaget bekræftelsen, bedes du indbetale beløbet på MobilePay nr. 25635 (kommentar MAD)

Pris: 70 kr. pr. person (børn u/12 år 20 kr.)


Kongernes fald


26. og 27. samt 29. marts kl. 19.30

Danmark, 2019, dokumentar, 90 min., instr.: Mads Kamp Thulstrup


Historien om dansk speedways storhedstid handler om et nært bånd mellem Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen, som skiftede fra venskab til splid. Filmen tager os med ind i en dramatisk fortælling, drevet af disse mænds ambitioner om at blive den bedste.


Se trailer

28.

marts

14.

april

21.

april

Mikael K (Klondyke) solo - koncert


Lørdag den 28. marts kl. 20.00, døren åbner kl. 19.00


Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poestisk og ligefrem måde.
Mikael K mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.
I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om.
Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange.
Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver.
Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.

Entre 150 kr.


Køb billetter i døren eller på Arena Nords hjemmeside her

 Nobel prize: first laugh, then think - foredrag. Gratis adgang


Tirsdag d. 14. april kl. 19.00

By the founder of the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, and three price winners


The Ig Nobel Prize is awarded for “peculiar research” that at first make us laugh and then think deeply. Meet Marc Abrahams, and three Ig Nobel Prize winners who will explain their prize-winning achievements


Med støtte fra Carlsbergfondet

 Rask og glad - tak dine unikke mikrober - foredrag. Gratis adgang


Tirsdag d. 21. april kl. 19.00

Ved professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen


Hør om ny forskning som viser hvordan en sund livsstil og et naturligt forhold til vores uundgåelige mikroorganismer kan optimere vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance. - Opdateret udgave af foredrag fra efteråret 2018


Med støtte fra Carlsbergfondet

Copyright © All Rights Reserved

LØNSTRUP CAFÉ BIO

Strandvejen 100, Lønstrup

9800 Hjørring